PechaKucha Amsterdam

Sinds 2007 cureert en organiseert Golfstromen de Amsterdamse PechaKucha Night — een reeks avonden waarbij creatieve toptalenten hun werk en ideeën presenteren in 20 slides x 20 seconden.

‘PechaKucha’ is een Japanse term die zich laat vertalen als geklets, of gebabbel. Sprekers bij een PechaKucha Night geven een presentatie die bestaat uit 20 slides die ieder 20 seconden in beeld zijn. Iedere presentatie duurt daarmee exact 6 minuten en 40 seconden. De presentatievorm werd in 2003 bedacht in Tokio door het bureau Klein Dytham architecture. Om ontwerpers een platform te bieden voor het uitwisselen van kennis en ideeën organiseren zij in hun eigen nachtclub SuperDeluxe in de wijk Roppongi de maandelijkse PechaKucha Night. Inmiddels vinden PechaKucha Nights plaats in 900 steden wereldwijd.

In opdracht van het Stedelijk Museum organiseerden we een speciale PechaKucha-editie in de week voorafgaand aan de heropening.

PechaKucha bij TrouwAmsterdam.

PechaKucha in Amsterdam

Golfstromen kwam in 2006 in aanraking met PechaKucha. In 2007 kregen we van Klein Dytham architecture toestemming om ook in Amsterdam PechaKucha Nights te organiseren. In de afgelopen jaren ontwikkelde de evenementenserie zich tot een toonaangevend platform voor uitwisseling van creativiteit. De avonden vinden meestal plaats in nachtclubs en zijn altijd uitverkocht. Locaties waarmee we samengewerkt hebben zijn onder meer 11, Trouw, Mediamatic, Roest en Radion.

PechaKucha als creatief netwerk

Omdat we al bijna tien jaar voortdurend interessante sprekers voor PechaKucha scouten, hebben we een uniek gevoel ontwikkeld voor talent en creativiteit. Inmiddels hebben we met ruim 300 sprekers een omvangrijk netwerk van ontwerpers, fotografen, architecten en ondernemers opgebouwd. Op pechakucha.amsterdam zijn alle sprekers terug te vinden. Heineken vindt het PechaKucha-netwerk zo waardevol dat het ons vroeg om een design community te creëren die Heineken kan inzetten om haar premium bars, clubs en restaurants van nieuwe impulsen te voorzien.

Speciale partnerships

Omdat we bewezen hebben grote aantallen bezoekers te trekken met inspirerende programma’s, worden we regelmatig gevraagd om speciale PechaKucha Nights te cureren en organiseren. Zo nodigde het Stedelijk Museum ons uit om in de week voorafgaand aan de grote heropening een outdoor-editie te organiseren, hielden we een exclusieve rooftop-editie in samenwerking met Spaces, en organiseerden we een reeks PechaKucha-lunchsessies tijdens het Amsterdam Dance Event in samenwerking met koptelefoonmerk Urbanears.

Meer weten?

Jeroen Beekmans
jeroen@golfstromen.nl
+31611293820